Hafa Edge

Förbättrad kundnärvaro

Halmstad den 26 maj 2016

Press Release

Hafa Bathroom Group AB

Förbättrad kundnärvaro för både Hafa och Westerbergs varumärken.

Hafa Bathroom Group arbetar sedan ett par år efter en ny strategi där kunden dvs. återförsäljarens behov är i centrum. Det har bland annat tagit sig uttrycket att vi på drygt två år har uppdaterat 80 % av Hafas möbelsortiment och 100 % av blandarsortimentet med fokus på högsta kvalitet och modern design. Vi är idag också ledande inom digitalisering av badrumsbranschen bland annat genom vår nyligen lanserade plattform SvarDirekt 2.0™.

Efter att framgångsrikt har skapat ett mycket starkt helheterbjudande är ett naturligt nästa steg att förbättra säljnärvaron hos våra kunder. Vi har implementerat en ny försäljningsmodell som innebär att våra säljare framåt arbetar med båda våra varumärken. Det innebär att både Hafa och Westerbergs varumärken får en högre säljarrepresentation. Utöver det tillför vi merchandising-resurser för att säkerhetsställa att våra kunders utställningar och butiksexponering håller högsta möjliga standard. Resursmässigt påverkar det ett par utesäljartjänster samt att resurser omfördelas till att mer aktivt bidra till våra kunders framgång. Initiativet är samtidigt viktigt då det också stärker kundförståelsen internt och bidrar till att bygga ett starkt gemensamt lag i organisationen.

Våra olika varumärken kommer även fortsatt att ha olika servicemodeller och jobba med olika erbjudanden framåt. Hafa arbetar aktivt med hela badrummet med en extra bredd inom möbler, dusch och blandare. Westerbergs är marknadsledande inom bad (massagebadkar och fristående badkar) med en affärsmodell skräddarsydd för fackhandeln.

Anders Hofstedt
VD

Hafa Bathroom Group arbetar med utveckling och försäljning av produkter till badrummet, där sortiment inkluderar möbler, dusch, badkar, blandare och massagebadkar. Bolaget arbetar huvudsakligen i de nordiska marknaderna. Hafa Bathroom Groups tre kärnvärden är ett lag, kvalitet i allt och kunden i fokus. I koncernen finns ca 100 anställda.